Pokličite ali nam pišite

03 49 10 760
info@ekogea.com

Ponedeljek - Petek: 8:00 - 15:00
Brezplačna predstavitev

Priskrbite si svojo čistilno napravo H2E

VZDRŽEVANJE BIOLOŠKE ČISTILNE NAPRAVE H2E


Biološko čistilno napravo H2E je treba prazniti v primernih časovnih obdobjih. Pogostnost določimo tako, da sprotno preverjamo funkcionalnost naprave in skrbimo, da uporabni volumen naprave ni zmanjšan čez določeno raven. Vsaj 1-krat mesečno svetujemo preverjanje nivoja odpadne vode v čistilni napravi in preverjanje stanja v povezovalnih kanalih med primarnim usedalnikom in biofiltrom. Primarni usedalnik praviloma* praznimo tedaj, ko se z mineralnimi ostanki zapolni četrtina uporabnega volumna, kar pomeni do višine 40 cm od dna čistilne naprave.

Biofilter, v katerem je nameščen biološki nosilec, NE POTREBUJE ČIŠČENJA ALI PRAZNJENJA!

Pri odstranjevanju usedlin najprej odsesamo oz. odstranimo s površine trdne odpadke, šele za tem tekočine in blato, ki se nahaja na dnu primarnega usedalnika. Popolno čiščenje oziroma praznjenje naprave lahko opravimo s pomočjo vozila, opremljenega s sesalno cevjo. Čiščenje lahko izvaja samo pooblaščena oseba in usposobljena podjetja, specializirana za čiščenje in prevzem komunalnih odpadkov.

Za nadzor količine usedlin uporabimo 2,5 m dolgo leseno palico, na katero 40 cm od konca zarišemo vidno oznako. Palico z oznako navzdol vstavimo skozi cev za praznjenje in preverimo debelino usedlin, podobno kot raven olja v avtu. Za učinkovito delovanje čistilne naprave H2E je treba REDNO dodajati biološki preparat H2E NET v odtok, WC ali neposredno v primarni usedalnik čistilne naprave. Ob večjih obremenitvah čistilne naprave povečamo doziranje preparata, in sicer na vsak kubični meter nove onesnažene vode dodamo vsaj 40 ml biološkega preparata. (min 40 ml/m³).

TABELA IN PRIPOROČILA ZA DOZIRANJE H2E NET PREPARATA


Image

Najmanjša biološka čistilna naprava

H2E - Biološke čistilne naprave nove generacije

Pokličite nas

Zagotovite si brezplačno predstavitev in nas pokličite še danes.

brez letnih servisov

H2E biloška čistilna naprava je samooskrbna in ne potrebuje letnih servisov.

Certifikat

Standard SR EN 12566-3:2005+A2:2013 in so uvrščene na seznam ustreznih čn Komunalne zbornice pri GZS.

prihranite

Izkoristite možnost koriščenja subvencioniranja s strani občin.